Kypros, Ayia Napa

Melpo Antia Hotel Apartments ligger i sentrum av Ayia Napa og kun få minutters gange til stranden. Området er flatt med butikker og restauranter i nærheten. Det er lite turister på denne tiden av året. Hotellet har to restauranter, minimarked, bakeri, kaffebar og spa. Leilighetene er freshe og hotellet åpnet i 2013 etter full renovering. Flott og stort bassengområde. Og ikke minst: Kypros har 330 soldager i året!

Snarveier:
Om resortet
Om leilighetene
Kypros
Priser, avreisebyer og tider
Bestilling og kontaktinformasjon
Inkludert og ikke inkludert

Vi har avganger fra Oslo hver måned fra november til april. Opphold 4 eller 8 uker.

På vårt resort vil du få hverdager med fysisk og mental aktivitet, og et omsorgsfullt fellesskap. Resortet har treningsrom, ulike fritidsaktiviteter og tilgang på oppvarmet svømmebasseng i nærheten. Resortet ligger i Aya Napa på Kypros.

Viktig å merke seg:

 • SPA-fasiliteter, bakeri, kaffebar og butikk i anlegget
 • Leilighet med 1 soverom og bad
 • 330 soldager i året
 • Flatt terreng og kort vei til stranden
 • Passer de fleste (ikke rullestol), livsnytere

Endelig flytider vil bli bekreftet senest i mai, vi kontakter de som har bestilt med engang vi har fått tidene bekreftet. Derfor er det viktig å avvente med bestilling av tilslutningsbilletter. 

Fakta om resorten:

BELIGGENHET:
Resorten «Melpo Antia» ligger midt i Ayia Napa. Aya Napa ligger ca 45 km øst for Larnaca / flyplassen.

Adresse:
4 Nissi Avenue, 5340 Ayia Napa, Kypros

AYA NAPA:
Ayia Napa ble kjent takket være sine fantastiske hvite sandstrender, og har utviklet seg til en komplett ferieby som er blitt svært populær hos skandinaviske besøkende.

Om sommeren syder Ayia Napa av liv med puber, restauranter og underholdningstilbud på ethvert et hjørne. Men etter hvert har dette stedet utviklet seg til å bli en ferieby også om vinteren. Da senker tempoet seg, stillheten råder og sammen med de lokale fastboende finner man en koselig rytme som passer for våre besøkende. Det er fortsatt en del restauranter, kafeer, butikker og barer som er åpne.

Ayia Napa har en trivelig fiskehavn omkranset av restauranter, kafeer og en lang strandpromenade. Klosteret fra 1400 tallet ligger midt i sentrum og er absolutt verdt et besøk.

TERRENG:
Det er et flatt terreng her, men noen trapper på stedet.

MELPO ANTIA RESORT:
Melpo Antia ligger sentralt midt i hjertet av Ayia Napa, med gangavstand til havnen og den trivelige strandpromenaden. Leilighetene er nylig pusset opp (2014), og fremstår som lyse, moderne og innbydende. Anlegget har et hyggelig bassengområde. Det finnes 2 anerkjente restauranter og en moderne butikk i anlegget der man får kjøpt ferskt brød, matvarer og drikkevarer, samt en italiensk is- og kaffebar.

DET GODE LIV RESORT har et eget lokale / område på anlegget til våre gjester! Her vil vi ha foredrag, quiz, visekveld, bingo, steke vafler – samt arrangere hyggelige vinkvelder.

LEILIGHETENE:
Leilighetene består av oppholdsrom med kjøkkenkrok, separat soverom, bad og balkong. Noen av leilighetene har bassengutsikt. Alle leilighetene har et greit utstyrt kjøkken med komfyr, kjøleskap med frys, brødrister, vannkoker, bad og wc, telefon, hårføner, flatskjerm-tv med norske kanaler, safe, air condition med varme, trådløst internett og balkong. Badet har dusj eller badekar.  Til noen leiligheter og fellesrom må du gå i trapper.

MÅLTIDER:
Det er ikke inkludert noen måltider. Man kan kjøpe måltider deler av oppholdet eller for hele oppholdet. Dette bestilles gjennom vertskapet vårt på stedet.

Frokost:            50 EURO pr uke
Halvpensjon:    108 EURO pr uke    (frokost og middag)

RESTAURANTER:
Det finnes noen 2 restauranter på resorten og mange ca 2-3 minutters gange fra resorten.

BUTIKK:
Det finnes en nærbutikk med det meste av dagligvarer på hotellet og et stort supermarked / kjøpesenter 5 minutters gange fra resorten.

LOKAL BUSS:
Kun 50 meter unna finner du en bussholdeplass med forbindelser til Larnaca. Det tar ca 50 minutter inn til sentrum av Larnaca og koster ca 1-2 Euro. Herfra finner du bussforbindelser videre rundt på hele øya om du ønsker å gjøre noen turer på egenhånd.

BANKAUTOMAT:
Det er bankautomat ca 100 meter fra resorten.

VERTSKAP:
Det vil være vertskap fra «Det Gode Liv» tilstede hele tiden og som venter på dere her på Kypros. De vil være tilstede på resorten hver dag.

KURS OG AKTIVITETER:
Det vil bli arrangert ulike kurs og aktiviteter under oppholdet. Dette vil kun være for våre gjester. Detaljert program og tilbud får du tilsendt når det nærmer seg avreise. Det vil også bli arrangert ulike utflukter hver uke til interessante områder i regionen. Påmelding og informasjon rundt dette vil du få ved ankomst.

STRAND:
Det er ca 400 meter til nærmeste strand og ca 5 minutters gange.

ENKELTROMSTILLEGG:
Tillegget for å bruke leiligheten alene er kr 1.400,- pr uke.

BESØK:
Dersom du har lyst å ha besøk og ha noen boende hos deg i leiligheten, koster det 1000 kr pr. person for én uke. Barn under 12 år gratis. Gjelder kun i ordinære senger / sovesofa og må forespørres på forhånd.

_dsc3078

I leilighetene er det:

 • Aircondition som du kan regulere varmen
 • Trådløst internett
 • Balkong
 • Enkeltsenger / dobbeltsenger
 • Ekstra oppredning i sovesofa
 • Tv med norske kanaler
 • Safe
 • Kjøkken
 • Komfyr med kokeplater
 • Kjøkkenutstyr
 • Kjøleskap med frys
 • Brødrister
 • Vannkoker
 • Spiseplass
 • Hårføner
 • Dusj eller badekar
 • Wc

Hotellet har videre:

 • Gratis parkering på hotellområdet med forbehold om plass
 • Totalrenovert i 2013
 • Flere bygninger
 • 2 etasjer
 • Heis
 • 130 leiligheter
 • Myntvaskeri

Reisemålet

Med en beliggenhet sørøst i Middelhavet er Kypros et av de mest solrike stedene i Europa. Øya har 330 regnfrie dager i året. Levestandarden er høy på Kypros, her er et høyt utdanningsnivå og infrastrukturen er velutviklet.

Foruten klimaet, skiller Kypros seg ut i forhold til mange andre reisemål gjennom den kypriotiske gjestfriheten og den gode servicen. Kypriotene møter turismen med et smil og vet hvordan gjestene deres ønsker å bli behandlet. Dette merkes kanskje spesielt på spisestedene. Kypriotene legger sin ære i maten de lager. Middelhavsøya har et klima som gjør at det dyrkes mange gode råvarer. Potetene fra Kypros er anerkjent. Men det dyrkes mange andre grønnsaker og frukter, noe som kypriotene vet å utnytte. Du finner mange velsmakende retter som skulle passe de fleste. Meze bør prøves! Det er et koldtbord med mange ulike retter av lokale spesialiteter.

521247526 (1)
Kypros er en av få selvstendige øyer i Middelhavet. Da øya ble selvstendig i 1960, bodde det ortodokse gresk-kyprioter og muslimske tyrkisk-kyprioter jevnt fordelt på øya. På 1960 – tallet var det en del uroligheter mellom de to folkegruppene, og de skilte mer og mer lag ved å bosette seg i forskjellige byer og landsbyer på øya. Etter den tyrkiske invasjonen i 1974 ble øya delt i to. Den tyrkisk – kypriotiske delen i nord, og gresk – kypriotiske delen i sør. I den senere tid har begge sider ytret ønske om å gjenforenes, uten at det har blitt enighet om hvordan. Som en følge av dette, har det de siste årene blitt lettere å ta seg fra den ene delen av øya til den andre.

Vi forstår om du gjerne vil koble av og nyte strendene og lokalmiljøet ved reisemålene våre. Vi tror i midlertid at dersom du tar deg tid til å utforske andre deler av øya, vil du få et større utbytte av ferien. Enten du reiser rundt på egenhånd eller sammen med oss på våre utflukter, tror vi at Kypros vil gi deg mange gledelige ferieminner å se tilbake på.

Våren møter du allerede i januar på Kypros. Da begynner mimosaen blomstringen, et fantastisk skue som dekker store deler av landskapet.

Kriminaliteten er den laveste i Europa, levestandarden er høy og infrastrukturen velutviklet.

Hovedstad:
Nicosia, ca. 219 000 innbyggere.

Innbyggere/areal:
Ca. 840 000 innbyggere, hvorav ca. 88 000 bor på den tyrkiske delen av Kypros. Limassol ca. 172 500, Aya Napa ca. 3 000, Pafos ca. 51 300. Kypros er 9 251 km2.

Språk:
Gresk, men de aller fleste snakker også engelsk.

Tidsforskjell:
Norge +1 time.

Avstander:
Fra Ayia Napa: Til Nicosia ca. 80 km, til Larnaca/Flyplass ca. 45 km, til Limassol ca. 107 km, til Pafos ca. 175 km.

Busstransport:
Fra flyplassen til Ayia Napa tar det ca. 40-50 minutter.

Pass og visum:
Norske statsborgere trenger ikke visum, men må ha med gyldig pass. Passet må være gyldig minst 3 måneder etter hjemkomst.

Valuta og kredittkort:
Euro. De vanligste kredittkortene kan benyttes i butikker og restauranter. Det er et godt utbygd tilbud av minibanker.

Vann:
Vann i springen kan drikkes, men vi anbefaler at man kjøper vann på flaske. Husk å få i deg nok væske.

Klima:
Kypros har et utpreget middelhavsklima med varme, tørre somre. Kypros har ca. 330 regnfrie dager i året.

Telefon/Strøm
Det er god mobildekning på hele øya. Oppe i fjellene kan man oppleve områder uten dekning. Retningsnummeret til Kypros er 00357. Strøm: 220 volt, stikkontakter for tre flate plugger, hotell/butikker selger adaptere.

Turmuligheter:
Det er gode sykkel- og turmuligheterbåde i Aya Napa-området. Det er tilrettelagte turveier langs havet.

Golf:
På Kypros finner du 3 flotte 18-hullsgolfbaner. Disse ligger alle på øyas vestside, kun ca. 15 minutters kjøring fra Pafos.

Kommunikasjon:
Det er et godt tilbud av taxier på Kypros. Det går busser i og mellom de fleste større steder. Lokalbussene er et godt og interessant alternativ for å ta seg fram på egen hånd.

Priser, avreisebyer og perioder

Pris per person i fire uker: kr 12.990,-

Tillegg for enkeltrom: kr 1.400,- per uke

Avreisebyer:
Oslo

Avganger hver måned fra november til april.

Bestilling og kontaktinformasjon

Oppholdet gjennomføres av Aller Travel, og spørsmål og bestilling rettes dit.

Telefon: 22 65 11 00

Gå til bestilling

Inkludert og ikke inkludert

Prisene inkluderer følgende:

 • Fly Norge – Larnaca t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • Leilighet i valgte uker
 • Transport flyplass – resort t/r
 • Vertskap fra DET GODE LIV RESORT, fra ankomst Kypros
 • Ulike tilbud om aktiviteter under oppholdet

Prisen inkluderer ikke:

 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring
 • Måltider
 • Sightseeing-utflukter

Til toppen av siden

Bookmark the permalink.

Comments are closed